Böcker lanceert LiftPlanner

Böcker heeft nieuwe ‘LiftPlanner’-software voor zijn kranen gelanceerd, waarmee kraanwerkzaamheden vooraf volledig kunnen worden gepland.

De software simuleert configuraties en helpt bij het verifiëren en plannen van de machine-instellingen voordat deze het filiaal verlaat.

De LiftPlanner is als extra module geïntegreerd binnen het BöckerConnect-portaal en is beschikbaar voor de nieuwste Böcker vrachtwagen- en aanhangerkraanmodellen. Het gebruikt dezelfde gegevens, lasttabellen en bereikdiagrammen als het live control-systeem van de kraan.

De configuratieopties omvatten de verschillende stempelposities, giekconfiguraties en zwenkpositie, samen met het gewicht van de lading. Gebouwen of obstakels kunnen eenvoudig worden toegevoegd en weergegeven, evenals de afmetingen van de last en de lengte van het hefwerktuig. Op basis van deze parameters toont LiftPlanner het toegestane werkbereik van de kraan en gebruikt kleurcodering om te waarschuwen voor onmogelijke configuraties. Het berekent de verwachte bodemdruk voor elke stempel op basis van het specifieke project.

Simulatieresultaten kunnen voor elk project in LiftPlanner worden opgeslagen en als PDF worden geëxporteerd. Dit document bevat alle geplande parameters en kan worden gebruikt voor autorisatie.

Overig nieuws