JLG lanceert ES4046 schaarhoogwerker in Europa

JLG Industries heeft de Europese lancering aangekondigd van de ES4046 elektrische schaarhoogwerker.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment ES-scharen heeft mogelijkheden voor binnen en buiten die de productiviteit maximaliseren. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk manoeuvreerbaar, heeft een draaicirkel van nul en is voorzien van volledige levenscyclusondersteuning.

De productiviteit is verbeterd dankzij een toename van de bedrijfscycli met meer dan 40% vergeleken met zijn voorganger met hydraulische aandrijving, waardoor machinisten langer op één acculading kunnen werken. De ES4046 is ook de hoogste schaar uit de ES-serie, met een platformhoogte binnenshuis van 11,9 m (buiten 8,75 m) en de schaar met het laagste brutogewicht in zijn klasse. Bij binnengebruik kunnen er maximaal drie werknemers in, de hoogste bezettingsgraad van alle modellen uit de ES-serie.

De ES4046 is ook de eerste ES-schaarhoogwerker die gebruik maakt van onderhoudsvrije AC-aandrijfmotoren, die het geluid verminderen en ervoor zorgen dat hij met een 50% hogere transportsnelheid kan rijden dan eerdere JLG-modellen van dit formaat. De onderhoudstijd en -kosten worden ook verminderd door de integratie van gemeenschappelijke onderdelen, minder slangen en fittingen en één enkele hefcilinder.

De ES4046 is verkrijgbaar met JLG ClearSky Smart Fleet. Optionele functies zijn onder meer het CleanGuard®-lekopvangsysteem, een 900 watt omvormer om gereedschap op te laden en het verbeterde SkySense®-detectiesysteem dat werknemers en eigendommen helpt beschermen.

“Speciaal ontworpen om aan de eisen van de toekomst te voldoen, is de ES4046 gebouwd met nieuwe energieopties en geavanceerde technologieën in gedachten”, zegt Nicola Sacchet, EMEAI Product Manager voor Boom, Scissor en Vertical Products. “Deze schaarhoogwerker zal evolueren naarmate de behoeften van de bediener veranderen, om de mogelijkheden uit te breiden en de hoogste niveaus van productiviteit, efficiëntie en veiligheid te blijven leveren.”

Overig nieuws