Liebherr lanceert app Crane Finder

Liebherr heeft zijn database ‘Crane Finder’ als app gelanceerd.

De nieuwe ontwikkeling werd aangekondigd tijdens het Customer Days-evenement dat de fabrikant deze week organiseert in zijn fabriek in Ehingen. De bijgewerkte tool is ontworpen om klanten te helpen de juiste mobiele kraan of rupskraan voor een specifieke klus te vinden uit 76 modellen in de database.

Gebruikers kunnen details invoeren zoals belasting, vereiste hoogte en straal voor hun project, en de Crane Finder-app genereert een lijst met geschikte kranen.

De vernieuwde Crane Finder geeft meer informatie over elke kraan, zoals ballastradius, hoofdgiekhoek en centrale ballast.

Het bedrijf heeft ook de knop ‘Configuratie optimaliseren’ ge├»ntroduceerd, die de minimale hoeveelheid ballast weergeeft die nodig is om aan de specifieke belasting te voldoen en beweert dat de ballast in veel gevallen aanzienlijk kan worden verminderd, waardoor uiteindelijk de CO2-uitstoot wordt verminderd.

De nieuwe app beschikt ook over een ‘favorieten’-functie, waarmee gebruikers hun favoriete kraanmodellen voor een bepaald klustype kunnen selecteren en opslaan.

Overig nieuws