Magni toont nieuw paneelhandlinghulpstuk

Magni heeft een nieuw aanbouwdeel onthuld voor het heffen en installeren van grote individuele flatpanels met een verreiker op hoge en moeilijk bereikbare locaties.

Magni gelooft dat zijn nieuwe product het veel gemakkelijker zal maken om dergelijke panelen te positioneren, vooral op hoogten buiten het bereik van beglazingsrobots en spinkranen. De Vacuum ‘ER-Litocran 700 bestaat uit een krachtbron, een korte uit twee delen bestaande telescopische jib gemonteerd op een draaikrans met 180 graden rotatie en 90 graden articulatie boven en 90 graden onder horizontaal met daarop een vacuümkop.

Er is een vacuümkop met vier zuignappen gemonteerd, die 360 ​​graden kan draaien en handmatig tot 90 graden kan worden gekanteld om panelen in een verticaal vlak op een muur of horizontaal tegen een plafond te plaatsen. Hij is speciaal ontworpen voor het verwerken van grote glazen, metalen of keramische/marmeren panelen met een gewicht tot 500 kg. Een grotere kop met acht kopjes kan 700 kg aan. Hij kan via een afstandsbediening worden bediend vanaf een punt met vrij zicht op het plaatsingspunt.

Overig nieuws