10 mensen gewond na val kraanbanner

In het dorp Geesteren in het noordoosten van Nederland vielen zaterdag een enorm spandoek en de bijbehorende steunbalk van een mobiele zelfoprichtende torenkraan, waarbij tien mensen op de tribunes gewond raakten, van wie twee ernstig.

De wedstrijd was een vriendschappelijke wedstrijd tussen de plaatselijke club Stevo en FC Twente ten oosten van Apeldoorn, op korte afstand ten zuiden van Geesteren. De mesh-banner, georganiseerd door de thuisploeg, was bevestigd aan een extreem lange tralielichtbalk met vierkant profiel. Terwijl de teams over het veld liepen, leek de balk te buigen en te knikken, omdat een deel van de tuigage losraakte, waardoor de balk in de tribunes beneden viel.

Sommige gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht, anderen zijn ter plekke behandeld en er zouden twee personen zijn overgevlogen naar het ziekenhuis.

De wedstrijd werd afgelast en er is een onderzoek gestart. Hieronder een video van het incident:

Bron

Overig nieuws