Montage van Mammoet’s grootste landkraan gestart

Mammoet is begonnen met de montage van de SK6000-kraan van 6.000 ton in de fabriek in Westdorpe aan de Belgische grens in het zuidwesten van Nederland.

Gepromoot door Mammoet als ‘s werelds grootste landkraan, kondigde het begin 2020 de SK6000 aan, en het ziet ernaar uit dat deze hijsmachine er vrijwel zo zal uitzien als oorspronkelijk gepland, gebaseerd op het ALE containerized heavy lift kraanconcept dat wordt gebruikt op de SK 190 en SK 350. Naast zijn maximale capaciteit van 6.000 ton, kan de volledig elektrische SK6000 3.000 ton verwerken op een afstand van 220 meter.

De eerste montagewerkzaamheden omvatten de montage van de zwenkbaan, het basisframe, de powerpacks en de controlekamer. Drie kranen ondersteunen de bouw, twee rupsbanden van 250 ton en een mobiele havenkraan van 140 ton. De kraan moet tegen het einde van het jaar klaar zijn.

Een computergegenereerd ontwerp van de machine

Koen Brouwers, projectmanager: “Dit is een spannend nieuw hoofdstuk voor Mammoet en modulaire constructie in de zware industrie, nu we de SK6000 vorm zien krijgen. Hij biedt een haakhoogte, reikwijdte en hefvermogen die veel groter zijn dan welke kraan dan ook op de markt. We zijn verheugd om deze baanbrekende technologie aan onze klanten te kunnen bieden, zodat ze hun projectdoelen efficiënter en duurzamer kunnen bereiken.”

Overig nieuws