Grove lanceert twee nieuwe ruw terrein kranen

De nieuwe Grove GRT765

Grove heeft tijdens een evenement in de fabriek in Shady Gove twee nieuwe Rough Terrain-kranen onthuld, de 65 ton GRT765 en 80 ton GRT780.

De nieuwe kranen zullen later dit jaar gelanceerd worden: de GRT765 zal de RT765E-2 vervangen, terwijl de GRT780 de RT770E en de GRT880 zal vervangen.

De GRT765 zal beschikken over een uit vier secties bestaande hoofdmast van 38,5 meter, vergeleken met de 33 meter van het huidige model, met daarbovenop een tweevoudig wegklapbaar verlengstuk van 10,1 tot 17,1 meter, dat tot 45 graden kan worden verschoven voor een maximale kiphoogte. van 58,5 meter. Hoewel het nominale vermogen van het nieuwe model 65 ton en 65 ton bedraagt, kan het in werkelijkheid slechts 58 ton verwerken op een straal van drie meter of 65 ton op 3 meter afstand. De capaciteit op volle giek bedraagt ​​17,7 ton op een straal van 7,8 meter, terwijl de maximale vlucht 33 meter bedraagt, waarna hij 656 kg kan hanteren.

Het ballastgewicht bedraagt ​​6,9 ton, als optie is een hydraulisch ballastverwijderingssysteem leverbaar. Het totaalgewicht bedraagt ​​42,4 ton, terwijl de totale breedte drie meter bedraagt.

De cabine was 76,2 mm breder dan zijn voorganger, die op zijn beurt breder was dan de eenheid die hij verving. Het biedt ook een kantelhoek tot 20 graden, een groter glasoppervlak en wordt geleverd met een systeem met drie camera’s voor een beter zicht rondom. De werkzaamheden kunnen worden beheerd via een groter CCS-aanraakscherm van 12 inch, dat hetzelfde is voor alle nieuwe kranen uit de Manitowoc-groep.

Servicetaken zijn ook eenvoudiger gemaakt met de oCSI (op Crane Service Interface) van het bedrijf voor verbeterde diagnostiek en service, terwijl centraal gelegen servicepunten op de bovenbouw en het chassis het routineonderhoud helpen versnellen.

De nieuwe GRT780

De Grove GRT780 zal beschikken over een 47,3 meter lange, vijfdelige, full power giek en biedt dezelfde zwenkhoek van 10,1 tot 17,1 meter als de GRT765, voor een maximale tiphoogte van 67 meter. De maximale bruikbare capaciteit is 62,6 ton op drie meter, terwijl 72,6 ton/80 ton theoretisch mogelijk is op 8ft/2,4 meter. De capaciteit op volle giek bedraagt ​​8,1 ton, bij een vlucht tot 15 meter, en bij de maximale hoofdgiekstraal van 39 meter 567 kg – allemaal met het grootste contragewicht.

Het standaard contragewicht bedraagt ​​iets minder dan acht ton, maar kan worden verhoogd tot 9,3 ton voor extra capaciteit in het stabiliteitsgebied van de kaart. Het totaalgewicht van de kraan bedraagt ​​45,1 ton of 46,5 ton met de grotere ballast. De totale breedte bedraagt ​​drie meter, terwijl de cabine en de techniek hetzelfde zijn als die van zijn kleinere neefje.

Beide kranen zijn uitgerust met dezelfde lier/takel die een enkele lijntrekkracht van 7.800 kg biedt voor snel hijsen en opzetten. Ze beschikken ook over het Grove MAXbase variabele stempelsysteem, monitoring en automatische berekening van het lastdiagram. De kranen zijn ook de eerste Grove RT’s die het Grove Connect-telematica- en wagenparkbeheersysteem aanbieden, gelanceerd in 2022.

Grove RT-kraanproductmanager John Bair zei: “Klanten zullen onmiddellijk de aanzienlijke verbeteringen in bereik en kracht opmerken, maar we hebben ook veel andere voordelen in deze nieuwe modellen gestopt. De machinisten zullen genieten van het comfort van onze nieuwe, bredere cabine en van het uitgebreide CCS-display. We hebben ook de nieuwste productiviteits- en wagenparkbeheertechnologie toegevoegd met ons MAXbase variabele stempelpositioneringssysteem en het Grove Connect-telematicaplatform. En dit alles verpakt in een zeer compact en lichtgewicht pakket, waardoor deze kraan zeer gemakkelijk te transporteren is en op drukke bouwplaatsen kan manoeuvreren.”

Bron

Overig nieuws