Nederlandse hoogwerkers in Noord-Amerika.

HYRAX verscheepte eind juni de 30ste in Nederland geproduceerde hoogwerker naar Noord-Amerika.

De Wekeromse hoogwerkerfabrikant HYRAX verscheepte eind juni de 30ste hoogwerker naar Noord-Amerika. In mei 2022 werd de eerste machine geleverd aan het Canadese bouwbedrijf WESTCO Construction in Calgary, Alberta en sinds dien volgden er meer. Al snel volgde het verhuurbedrijf Newstar Rentals uit Newton, Ontario even later gevolgd door een bedrijf aan de Canadese westkust in British Columbia. Tegenwoordig worden de machines ook in de Verenigde Staten verkocht, waar HYRAX in Grand Rapids Michigan (VS) een vestiging heeft.

De makers van HYRAX bedachten rupshoogwerkers die naar eigen zeggen alleskunner zijn. Het meest compacte model kan achter een bus of pick-up worden meegenomen en biedt 12,6m werkhoogte. Daarnaast biedt HYRAX ook een 5-tons serie aan met werkhoogtes tot 16,1m.

“In Nederland en West-Europa zijn deze hoogwerkers heel populair onder dak- en wandbeplatingsbedrijven, constructie- en montagebedrijven, bouwbedrijven, verhuurders en allerlei andere bedrijven en toepassingen waar de compacte rupshoogwerkers goed van pas komen. Ook in Noord-Amerika lopen de toepassingen uiteen. Van verhuurders tot bouwbedrijven en ook een bedrijf dat beregeningsinstallaties maakt en de ‘Rijkswaterstaat’ van Noord-Amerika kochten de hoogwerkers”, aldus het bedrijf.

Caspar van Woerden: “Of het nou letterlijk onze buurman is, een bedrijf uit Zwitserland of een klant in Noord-Amerika, we zijn dankbaar voor iedere klant. Het is wel mooi om te zien dat de machines in Noord-Amerika ook voet aan de grond krijgen. Want ondanks dat de machines al op Amerikaanse eisen waren geëngineerd, heeft ons team meer dan 2 jaar hard gewerkt om de voor Amerika en Canada benodigde extra keuringen allemaal te doorlopen. Zo komt er 4x per jaar een Amerikaanse keuringsinstantie de fabriek inspecteren en zijn alle modellen individueel getest en gekeurd. We zijn met zijn allen vooral trots dat HYRAX-hoogwerkers ook in andere landen gewaardeerd worden. Maar hoe internationaal we ook bezig mogen zijn, wij blijven op z’n Wekeroms lekker nuchter en met beide benen op de grond (nou vooruit, of hoog in de lucht in de werkbak)!”

Overig nieuws