Noleggi voegt Multitel Pagliero MJ450 toe aan vloot

Een paar dagen geleden werd een MJ450-vrachtwagenhoogwerker toegevoegd aan de vloot van F.I.M. Noleggi: een jong bedrijf in Novara opgericht door Vincenzo Basilicata en gerund door zijn kinderen Fabio, Irene en Monica.

De nieuwe aankoop is volgens het bedrijf een grote sprong voorwaarts in het aanbod van oplossingen voor het werken op grote hoogte. Vanaf 2022 tot nu toe leverde Multitel Pagliero aan F.I.M. drie MTE270EX telescoophoogwerkers en zeven MX200 knikhoogwerkers, met een werkhoogte van 27 en 20 meter.

De nieuwe MJ450 komt volgens Multitel Pagliero tegemoet aan de groeiende vraag van een verscheidenheid aan bedrijven, vooral in de industriële en timmersector. Noleggi anticipeert met een vloot van 263 hef- en grondverzetmachines op de toename van het aantal klanten en heeft haar pand uitgebreid met een extra loods. “En terwijl de kernactiviteiten geconcentreerd blijven tussen de provincie Novara en het Milanese achterland, groeit ook het aantal klanten in Noord- en Midden-Italië. Het valt daarom niet uit te sluiten dat er in de nabije toekomst een tweede platform van 45 meter wordt aangeschaft”, aldus het bedrijf.

De voor verhuur met machinist aangeschafte telescoophoogwerker MJ450 staat op een vierassige vrachtwagen van 32 ton, heeft een werkhoogte van 45 meter en is voorzien van een lier van 1500 kg. De maximale horizontale reikwijdte van 33,80 m geeft een laadvermogen voor het platform van 120 kg, oplopend tot 300 kg bij 31,80 m reikwijdte en 500 kg bij 28,20 m. Dankzij de continue rotatie van 360° van de toren, het zelfnivellerende platform met rotatie van 90° + 90° en de uitschuifbare jib kan de machinist obstakels omzeilen en nauwkeurig op het werkgebied worden gepositioneerd. De MJ450 is uitgerust met EVE, Multitel Pagliero Evolved Electronic.

Overig nieuws