Nieuwe Multitel Pagliero machines voor Marzocchini

Het Italiaanse verkoop- en verhuurbedrijf Marzocchini heeft haar verhuurvloot verrijkt met de komst van een SMX250-rupsband, een tweede MTE270 EX-telescoopplatform en een MXE 200-geled platform.

De rups met een werkhoogte van 25,20 m werd geleverd met een lier met een maximale capaciteit van 250 kg, waardoor hij veelzijdiger in gebruik is. De maximale horizontale reikwijdte van 11,60 m heeft een mandcapaciteit van 80 kg en 250 kg bij de reikwijdte van 7,90 m. Dankzij de rotatie van 360° van de toren en de zelfnivellerende mand met rotatie van 90°+90° kan hij obstakels omzeilen en zichzelf nauwkeurig op het werkgebied positioneren. Dankzij de compacte afmetingen en het gewicht van slechts 2.600 kg is hij gemakkelijk te vervoeren op een aanhangwagen en is hij gemakkelijk te bereiken op krappe plekken.

Dankzij de dubbele voeding met verbrandingsmotor/elektromotor of puur elektrisch met lithiumbatterijen kan hij zowel binnen gebouwen als in groene zones, historische stadscentra en verkeersluwe zones worden gebruikt. Dit alles met een laag brandstofverbruik, geen uitstoot en geen lawaai. Handelsmerk: de aluminium giek, die niet alleen het platform lichter maakt, maar ook stijfheid en precisie bij bewegingen garandeert en buigingen en trillingen vermijdt die de manoeuvreernauwkeurigheid in gevaar zouden brengen.

Zoals alle hoogwerkers van het Manta-bedrijf is de SMX250 uitgerust met EVE, de door Multitel Pagliero ontwikkelde elektronica.

Marzocchini is opgericht in 1986 in Bologna als de natuurlijke vervolging van Fratelli Dieci, fabrikant van de verreikers. De familie Marzocchini, Giacomo en zijn zonen Massimo en Marcello, wijdden zich aanvankelijk aan de verkoop van bouwmaterieel, elektrisch gereedschap, bouwplaatsuitrusting, gebruikte voertuigen en PBM’s – een activiteit geflankeerd door training in het gebruik van hoogwerkers (MEWP). Met een keuze die op de lange termijn succesvol bleek, stapten ze in 1995 de wereld van de verhuur in, wat de kernactiviteit van het bedrijf werd. Het machinepark voor hijs-, grondverzet-, transport- en uitrustingsmachines voor verschillende soorten bouwplaatsen is breed en gearticuleerd.

Overig nieuws