Amerikaans verhuurbedrijf Western States overgenomen

Faciliteit Western StatesFaciliteit Western States

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Western States Equipment is overgenomen door het financieringsbedrijf Kingsbridge Holdings, voor een niet nader te noemen bedrag.

Western States Equipment, gevestigd in Salt Lake City, is een algemeen verhuurbedrijf dat eigendom is van de Costanzo-familie. Het bedrijf biedt een breed scala aan apparatuur, waaronder grondverzet-, toegangs- en voedingsapparatuur.

De overname betekent een entree in verhuuractiviteiten voor Kingsbridge Holdings, gevestigd in het Lake Forest, dat van oudsher gericht is op leasefinanciering voor een hele reeks industrieën, waaronder gezondheidszorg en algemene uitrusting.

Kingsbridge zal het bedrijf runnen onder het merk Western States en Mark Christison zal bij het bedrijf blijven als algemeen directeur.

Dan Flagstad, CEO van Kingsbridge, zei: “We hebben de branche onderzocht en talloze kansen bekeken en toen de kans ons werd gepresenteerd, wisten we dat dit de juiste pasvorm en het perfecte startpunt voor ons bedrijf was. Western States Equipment is een geweldig verhuurbedrijf met een sterk management, heeft de mix van apparatuur die we gewenst hebben, met een sterke nadruk op luchtapparatuur, heeft uitstekende faciliteiten en is in een goede markt voor ons om de traditionele verhuurruimte voor apparatuur aan te gaan. ”

Ondertussen zei David Costanzo, CEO van Western States: “We zijn zeer verheugd dat we onze onderneming hebben verkocht aan de mensen in Kingsbridge. We hadden meerdere gekwalificeerde potentiële kopers en het was een gemakkelijke beslissing toen we de opdrachtgevers van Kingsbridge, inclusief John Morand en Dan Flagstad, leerden kennen. Onze medewerkers en klanten zijn in goede handen en het zal spannend zijn om hen naar een hoger niveau te tillen. Ik wil ook Fred Hageman bedanken voor zijn manier om het hele proces te verwerken en deze deal mogelijk te maken. “

Overig nieuws