BAM in joint venture met NCC bekroond met groot Zweeds tunnelproject

BAM in joint venture met NCCBAM in joint venture met NCC

De Zweedse transportadministratie (Trafikverket) heeft Wayss & Freytag Ingenieurbau AG – de Duitse tunnelspecialist van Koninklijke BAM Groep nv – geselecteerd in joint venture NCC om de 3,2 kilometer lange Korsvägen-fase van het West Link-tunnelproject in Göteborg, Zweden, te bouwen.

De contractwaarde bedraagt ​​ongeveer € 385 miljoen (SEK3,8 miljard). Wayss & Freytag Ingenieurbau heeft een aandeel van 40 procent in de joint venture. De start van de bouw is gepland in het voorjaar van 2018 en het project zal naar verwachting tot 2026 lopen.

De West Link (Västlänken) is een acht kilometer lange dubbelspoorlijn, inclusief een spoorwegtunnel van zes kilometer, onder de stad Göteborg. De tunnel verbindt de treinverbindingen met paden die door de stad rijden en geeft aanleiding tot drie nieuwe metrostations in Göteborg. De Westlink zal reizen vergemakkelijken. De treinfrequentie kan worden verhoogd, reistijden korter worden gemaakt en passagiers kunnen meer bestemmingen bereiken zonder overstappen.

Overig nieuws