Ground-Guards introduceert nieuwe wereldprimeur

Ground-Guards Ltd heeft een nieuwe wereldprimeur geïntroduceerd in de Britse bouw- en verhuurindustrie – het meest geavanceerde en veelzijdige heavy-duty mat-systeem ter wereld. 

‘XtremeMats’, gemaakt met een ultrasterke HDPE plastic buitenlaag, zijn ontworpen voor gebruik in de meest veeleisende omgevingen en worden omschreven als zijnde ideaal voor megaprojecten en om grote toegangswegen te creëren om zware fabrieken te ondersteunen. De robuuste matten van 4 x 2 meter zijn duurzamer dan houten veenmasten, wat ze tot een winstgevende investering voor langetermijnprojecten en verhuurbedrijven maakt.

Ze hebben overlappende flensverbindingen om totale steun te bieden op zachte ondergrond en zijn verbonden met speciale mega-draadbouten voor eenvoudige uitlijning op golvende locaties. XtremeMats hebben een speciale hardschuim innerlijke kern, waardoor ze drijvend kunnen zijn. Dankzij dit drijfvermogen kunnen tijdelijke toegangswegen worden aangelegd over drassige grond, door moerassen en op water. XtremeMats kan in elke richting worden gekoppeld voor maximale veelzijdigheid van siteconfiguratie. Het systeem omvat een volledig assortiment van modulaire damwanddelen om ruimten voor morsen en spoelpads te creëren.

Marcus Oliver, Product Development Manager van Ground-Guards, zei: “XtremeMats is een ongelofelijk toegangssysteem voor het creëren van tijdelijke wegen en spoelruimten/insluitingen op zelfs het meest ruige terrein. Er is niets dat het unieke met schuim gevulde ontwerp kan evenaren.”

XTremeMats werden tijdens de Vertikal Days-show van dit jaar op Donington Park gelanceerd en kregen lovende kritieken van verhuurbedrijven als een innovatie die de veiligheid en efficiëntie van langlopende projecten op moeilijk toegankelijke locaties aanzienlijk zal verbeteren.

Overig nieuws