JLG lanceert grootste hybride op Vertikal Days

H800AJ

JLG Industries, Inc. kondigt de lancering van de H800AJ aan op Vertikal Days van 16 en 17 mei in Donington Park, Verenigd Koninkrijk.

H800AJ

Het hybride bereik van JLG wordt vertegenwoordigd door de H800AJ, JLG’s grootste hybride machine tot dusver. De H800AJ biedt een werkhoogte van 26,4 m, een werkbereik van 16,45 m en biedt een platformcapaciteit van 230 kg. De H800AJ is een zogenaamde parallelle hybride en uitgerust met een 18,6kW-motor en kan worden bediend in zowel volledig elektrische als hybride modi.

“Hybride apparatuur wordt steeds gebruikelijker in Europa. Er is een duidelijke behoefte aan apparatuur die presteert als een diesel, maar toch lage emissies en geluid produceert”, zegt Jan-Willem van Wier, Senior Product Marketing Manager voor JLG in EMEA. Hij vervolgt: “De H800AJ is een unieke oplossing die onze klanten het beste van twee werelden biedt. Geschikt voor zware constructiewerkzaamheden met de mogelijkheid om binnenshuis te werken met nul uitstoot en zeer weinig lawaai. Onze verwachtingen voor dit product zijn hoog, omdat de H800AJ voldoet aan de nieuwste milieueisen en bijdraagt aan de winst van onze klanten, omdat het gebruik zoveel breder is dan bij een gewone dieselhoogwerker.”

Standaard uitgerust met een pendelas en vierwielaandrijving, levert de H800AJ stabiliteit en grip op ruw terrein. De H800AJ is uitgerust met volledig stalen kappen. Optioneel kan de H800AJ worden uitgerust met non-marking banden en biologisch afbreekbare olie, waardoor de gevolgen voor het milieu nog verder worden beperkt.

Overige machines

Het middelgrote assortiment wordt vertegenwoordigd door de JLG 450AJ met een werkhoogte van 15,77 m en een werkbereik van 8,27 m. JLG-kniktelescoophoogwerkers zijn uitgerust met DuraTough-kappen, waardoor ze duurzaam zijn.

Het assortiment van elektrische schaarhoogwerkers wordt vertegenwoordigd door de 3246ES en de 1930ES. De breedte van 0,76 m biedt de 1930ES toegang via standaard deuropeningen. Uitgerust met een directe elektrische aandrijving, biedt de ES-serie schaarliften toonaangevende bedrijfscycli. De JLG-reeks van ES-scharen is ontworpen met slechts twee slangen, waardoor mogelijke lekkages en onderhoudstijden worden verminderd.

De schaarhoogwerkers van de R-serie – een hydraulisch equivalent – worden vertegenwoordigd door de 4045R en de 1932R. De serie is uitgerust met een variabel kantelframe, geschikt voor buitengebruik en bediening op hellingen. Een ander elektrisch product dat wordt getoond, is de Toucan 12E Plus. Met een werkhoogte van 12,65 m, een werkbereik van 6,05 m en een platformcapaciteit van 200 kg is dit product geschikt voor onderhoudstoepassingen. Het bereik wordt compleet gemaakt door de Toucan 10E Light. Met minder gewicht dan de gewone Toucan 10E, waardoor hij gemakkelijker te vervoeren is.

Tot slot zal de 530LRT op de stand aanwezig zijn. Deze schaarhoogwerker voor ruw terrein biedt een werkhoogte van 18,15 m, met een platformcapaciteit (inclusief de dubbele verlenging) van 680 kg. Er is voldoende werkruimte voor bedieners beschikbaar via het deck dat aan beide zijden kan worden verlengd, waardoor een totale werkruimte van 6,24 x 1,81 m ontstaat.

Overig nieuws