CTE verklaring ongeval Platformers Days

CTE heeft een formele verklaring afgegeven m.b.t tot het ongeval dat op zaterdag 15 september j.l. plaats vond tijdens Platformers Days en waarbij 2 personen per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd moesten worden. Gelukkig bleken hun verwondingen achteraf mee te vallen en werden zij de volgende dag uit het ziekenhuis ontslagen. Onderstaand de tekst van de verklaring zonder ook maar een enkele wijziging.

“CTE S.p.A. deelt haar klanten en de industrie mede dat de oorzaken van het ongeval, dat tijdens Platformers Days 2018 plaats vond op de stand van France Elevateur Deutschland, moeten worden toegeschreven aan een onjuist en niet toegestaan gebruik van het prototype CTE MP 32.19, door een niet door CTE S.p.A. geautoriseerde bediener en niet te wijten is aan defecten in het ontwerp of de productie van de hoogwerker.

“Zoals reeds bekend liepen de twee bedieners die zich in het werkplatform bevonden slechts lichte verwondingen op en werden zij snel uit het ziekenhuis ontslagen”

“De op chassis gemonteerde hoogwerker CTE MP32.19, net zoals alle andere hoogwerkers in de series ZED, B-Lift en TRACCESS, die de afgelopen 30 jaar door CTE ontworpen en geproduceerd zijn, zijn ontworpen volgens de strengste internationale ontwerp- en veiligheidsnormen”

Klik hier voor het originele artikel.

Overig nieuws