Van C naar B-rijbewijs op infra hoogwerkers

HDW werkt aan de ontwikkeling van een 3,5Ton MB Sprinter chassis cabine, met kastenopbouw voorzien van 4 aluminium roldeuren.

“De laatste jaren vernemen we steeds vaker van klanten dat men af wil stappen van 5 of 7,5 Tons autohoogwerkers. De reden is dat men flexibel wil zijn in de inzet van verschillende chauffeurs/monteurs over de verschillende hoogwerkers. En deze flexibele inzet is beter te managen met een 3,5Ton B-rijbewijs voertuig”, aldus HDW.

HDW luistert naar eigen zeggen naar de behoefte van haar klanten en ontwikkelt om die reden een 3,5Ton MB Sprinter chassis cabine, met kastenopbouw voorzien van 4 aluminium roldeuren. De combinatie heeft na de complete opbouw nog steeds voldoende laadvermogen van 300kg. Naar wens kan de combinatie voorzien worden van een Lithium accupakket waarmee men CO2 uitstootvrij en geluidsarm kan werken. De eerste machine zal begin 2021 beschikbaar zijn voor demonstraties.

HDW levert reeds enkele jaren een gamma Versalift autohoogwerkers gemonteerd op 3,5Ton bestelbus MB Sprinter, Renault Master, Ford Transit en Iveco Daily. Voor vele toepassingen is een bestelbus de juiste oplossing, maar sommige mensen prefereren een kastenopbouw.

Overig nieuws