Boels introduceert elektrische 2.5 ton verreiker

Boels is naar eigen zeggen het eerste verhuurbedrijf dat 2.5 ton 6 meter elektrische verreikers aanbiedt voor alle klanten in heel Europa.

Boels Rental positioneert zich als partner voor duurzame huuroplossingen en advies op maat. Het duurzame vraagstuk van de klant staat daarbij centraal. Dat kan zijn in de vorm van advies maar ook een specifieke elektrische machine. Harm Munsters, Manager Fleet & Maintenance: “We zijn continu op zoek naar aanvulling en uitbreiding op ons zero emission assortiment. Een elektrische verreiker ontbrak nog. De nieuwe accu verreiker van JCB biedt het krachtige vermogen waar onze klanten naar vragen.”

De 2.5 ton elektrische verreiker heeft namelijk net zoveel kracht als een conventionele verreiker. De 24kWh Li-on batterij kan bij normaal gebruik een volledige werkdag aan. Aanvullend verhuurt Boels een externe snellader. Met de geadviseerde snellader laadt de accu in 1 uur tot 80 procent op. De machine opladen tijdens pauzes betekent dat het werk niet stil kan vallen vanwege een lege accu. 

De nieuwe verreiker is geschikt voor werk in woonwijken en stadscentra. Naast zero emission is de nieuwste toevoeging aan de Boels vloot namelijk ook geluidsarm. Doordat de machine geen uitstoot heeft, kan er ook in loodsen, nauwe doorgangen, parkeergarages en tunnels veilig gewerkt worden.

“Bij Boels kiezen we altijd voor de beste machines van de hoogste kwaliteit. JCB is een topmerk. Zij testen de machines grondig voordat ze overgaan op serieproductie. Dat resulteert in betrouwbare machines, die passen in ons kwalitatief hoge assortiment”, aldus Harm Munsters.

Overig nieuws