Nieuwe naam in low level

De nieuwe Manulift 200 van Axolift

Het Italiaanse productiebedrijf Gromet heeft twee nieuwe low leven hoogwerkers onder het merk Axolift.

Gromet is een reeds lang gevestigd fabricage- en metaalbewerkingsbedrijf, gevestigd in Veneto, in het noordwesten van Italië. Het heeft vele jaren constructies en componenten voor anderen geproduceerd, maar heeft onlangs besloten om zijn eigen ontwerp- en assemblagebedrijf op te zetten in een aparte faciliteit aan de andere kant van de stad. De fabriek in Gromet is uitgerust met de nieuwste snij-, buig- en robotlasapparatuur, waardoor het een hoog percentage van de inhoud voor de nieuwe liften in eigen huis kan produceren – een duidelijk voordeel in deze tijden van uitdagingen op het gebied van leveringsproblemen.

De eerste twee producten zijn de handmatig bediende Manulift 200 en de batterij aangedreven hefschuif Elift 350, die werkhoogtes bieden van respectievelijk vier en 4,95 meter. Als zodanig staan ​​ze bijna tegenover elkaar met de JLG-Power Towers’ Pecolift en Ecolift 70 manuele liften samen met het 830 push around model.

De Manulift 200 heeft een werkhoogtevoordeel van een halve meter ten opzichte van de Pecolift, maar is 200 mm korter dan de Ecolift 70. De maximale platformcapaciteit is 110 kg, terwijl de totale afmetingen vergelijkbaar zijn met die van JLG’s. Het totale gewicht is 249 kg, vergeleken met de Pecolift 180 kg en de Ecolift 70 305 kg. De hef- en daalkruk van het vliegwiel lijkt op die van de Pecolift, maar maakt gebruik van een ander, gepatenteerd mechanisme dat blijkbaar geen gasveren in de mast gebruikt. Het resultaat is dat er nog een paar omwentelingen van de slinger nodig zijn om de volledige hoogte te bereiken.

De Elift biedt een werkhoogte van amper vijf meter met een platformcapaciteit van 180 kg en een totaalgewicht van 355 kg. Als zodanig steekt hij zeer gunstig af bij de JLG 830, althans op papier.

Het bedrijf zegt meer nieuwe producten in de pijplijn te hebben.

Overig nieuws