Tweede generatie Jekko SPK60.2

Tweede generatie Jekko SPK60.2

Jekko is begonnen met de verzending van de tweede generatie van zijn zes-tons SPK60.2 minikraan.

De eerste units zijn al verzonden naar klanten in Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, België, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De SPK60 is twee jaar geleden geïntroduceerd.

Nieuw softwarepakket

De grootste verandering in het nieuwe model is een nieuw softwarepakket dat het operationele vermogen van de kraan verlengt. Het heeft nu automatisch ladingsdiagrammen geselecteerd voor het werken op hellingen van 0,7, 1,5 en 3 graden en op vlakke grond. De kraan heeft uitschuifbare rupsbanden en kan tot drie ton trekken en vervoeren.

De giek- en giekopties blijven hetzelfde met een 17.7 meter vijfassige hoofdgiek plus een vierassige 8.27 meter telescopisch beweegbare giek voor een maximale tophoogte van 27 meter. De maximale straal met de giek is 19 meter, terwijl hij tot 10 graden onder het horizontale niveau kan blijven. Een telescopisch uitschuifbare verlenging van 7,3 meter met een capaciteit van 1500 kg, of een korte jib van 3,5 ton is ook beschikbaar. De hydraulische giek kan worden weggestopt onder de hoofdgiek voor degenen die hem vaak gebruiken.

De aandrijving komt van een nieuwe Yanmar-diesel, met een optionele elektrische motor die beschikbaar is voor gebruik in gesloten ruimten of waar lawaai of emissies een probleem zijn. De cabine heeft een groot informatiescherm, een radio met achteruitkijkcamera, airconditioning en een ergonomische stoel. De nieuwe software wordt geleverd met een remote diagnosesysteem en een nieuwe afstandsbediening met volledige informatie-uitlezing. Het totale gewicht is 13760kg, waarvan 1500kg verwijderbaar contragewicht is.

Meer over Jekko

Overig nieuws