Caterpillar blijft ijzersterk

Caterpillar heeft een omzetstijging van 31% aangekondigd van $ 9,8 miljard in het eerste kwartaal van 2017 tot $ 12,9 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar.

Ook steeg de winst per aandeel tot $ 2,74, waarvan werd gezegd dat het een record in het eerste kwartaal was. De winst per aandeel was $ 0,32 in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Aangepaste winst per aandeel is meer dan verdubbeld, van $ 1,28 in het eerste kwartaal van 2017 tot $ 2,82 in het eerste kwartaal van 2018.

Tijdens het eerste kwartaal bedroeg de operationele cashflow van Caterpillar Machinery, Energy & Transportation $ 948 miljoen en kocht het bedrijf $ 500 miljoen gewone aandelen van Caterpillar terug. CEO Jim Umpleby zei: “De combinatie van kracht in veel van onze eindmarkten en de voortdurende focus van ons team op operationele uitmuntendheid – inclusief een sterke kostenbeheersing – hebben ons geholpen betere marges te behalen en een recordwinst in het eerste kwartaal te behalen. Op basis van onze sterke resultaten over het eerste kwartaal en de hogere vraag in alle regio’s en de meeste eindmarkten, brengen we onze vooruitzichten voor 2018 naar voren.”

2018 vooruitzichten

In vergelijking met de vooruitzichten in januari verhoogde Caterpillar de beoogde winst per aandeel met $ 2, tot een bereik van tussen $ 9,75 en $ 10,75. Dit werd vooral ingegeven door de groeiende vraag naar producten en diensten van het bedrijf.

In het segment bouwsectoren van Caterpillar wordt in 2018 voor alle regio’s een brede groei voorspeld. Naar verwachting zal dit voornamelijk komen door de aanhoudende kracht van bouwactiviteiten in Noord-Amerika en de ontwikkeling van infrastructuur in China. Ook wordt verwacht dat het herstel in Latijns-Amerika zal doorzetten.

Overig nieuws