Zoomlion lanceert hoogwerker productielijn

De geruchten deden al geruime tijd de ronde en nu is het dan zover. De Chinese fabrikant Zoomlion heeft nu definitief een grote hoogwerker productielijn in gebruik gesteld. 

Gebaseerd op het feit dat het hier een grote fabrikant van o.a. mobiele telescoopkranen betreft zijn de verwachtingen zeker niet overdreven dat de wereldwijde hoogwerker markt er een geduchte concurrent bij gaat krijgen. Ook zijn er serieuze plannen om een strategische vestiging in Europa te openen waarbij Nederland als land van vestiging in beeld is.

De officiële lancering van de hoogwerkerdivisie van het bedrijf vond gisteren plaats in een nieuwe fabriek in Changsha. De vloot omvat onder andere schaarhoogwerkers en telescoop- en kniktelescoophoogwerkers. De fabriek, gelegen in het Wangcheng District, Changhsa, provincie Hunan, heeft vijf geautomatiseerde productielijnen, waaronder 27 lasrobots en negen sets van automatisch geleide voertuigen (AGV). De jaarlijkse productiecapaciteit voor schaarhoogwerkers ligt op 12.000 eenheden.

Zoomlion heeft vijf R & D-centra in overzeese gebieden, waaronder één voor hoogwerkers in de VS. Het bedrijf zegt dat de verkoopdoelstelling voor 2019, dankzij de geavanceerde technologie, financiële ondersteuning en zijn binnenlandse en buitenlandse verkoopteam, 6.000 eenheden bedraagt, wat neerkomt op ongeveer RMB500 miljoen (US $ 72 miljoen) aan inkomsten.

Overig nieuws