Mammoet installeert heavy duty terminal kraan

Mammoet heeft een van zijn MTC 15 heavy duty terminal-kranen geïnstalleerd op zijn ‘multi-purpose terminal’ in Westdorpe, nabij Terneuzen, Nederland.

De kraan die Mammoet in 2014 lanceerde, kan 600 ton hijsen tot een straal van maximaal 25 meter. De MTC 15 is een volledig gecontaineriseerde kraan die is ontwikkeld om zware hefcapaciteiten naar elke haven te brengen die containers binnen enkele dagen kan ontvangen. Met een laadmoment dat overeenkomt met een rupskraan van 1200 ton, maakt de kraan het mogelijk om ladingen van en naar de kade te vervoeren van vrachtschepen in water tot 12,5 meter diep.

De terminal beschikt over 100.000 vierkante meter opslagruimte plus hijs- en behandelingsfaciliteiten, evenals een aansluiting op een binnenvaart- en spoorverbinding. Mammoet-terminalmanager Marlon Roels zei: “Dankzij de extreem hoge capaciteit en reikwijdte van de MTC 15 is de multifunctionele terminal van Mammoet ideaal voor olie- en gasindustrie, civiele bouw- en energiesector die zware componenten willen overbrengen.”

Overig nieuws