Kiloutou neemt Butsch & Meier over

De Franse internationale verhuurgroep Kiloutou heeft de Duitse hoogwerker- en verreikerverhuurder Butsch & Meier overgenomen.

Butsch & Meier opereert vanuit 13 locaties in Zuidwest-Duitsland, voornamelijk in Baden-Württemberg, waaronder Freiburg, Baden-Baden en Karlsruhe. Het bedrijf heeft een vloot van 470 hoogwerkers en verreikers en is lid van Systemlift, het netwerk van onafhankelijke verhuurbedrijven. De verhuizing volgt op de overname vorig jaar van Starlift in Hamburg. De oplevering wordt medio mei verwacht.

Olivier Colleau, Managing Director van Kiloutou, zei: “Deze acquisitie is volledig in lijn met onze internationale expansiestrategie waarmee we in het bijzonder onze posities in markten met een hoog potentieel willen consolideren. Hiermee versterken we onze aanwezigheid in het dynamische Zuidwest-Duitsland en dit onderstreept ons vermogen om regionale spelers van hoge kwaliteit met sterke lokale wortels in ons ontwikkelingsplan op te nemen. Onze langetermijndoelstelling is de verdere expansie in de Duitse markt door organische groei, nieuwe locaties en overnames. Ik verwelkom de 65 medewerkers van Butsch & Meier in de Kiloutou-groep.”

De oprichters en eigenaars van Butsch & Meier, Dieter Butsch en Michaela Meier-Butsch, voegden daaraan toe: “We zijn verheugd over de overname door Kiloutou van onze groep, die onze twee bedrijven in staat zal stellen een nieuwe fase van expansie in Duitsland in te gaan, waarbij hun krachten en teams worden gebundeld. Dit ten voordele van onze klanten, zodat ze profiteren van de gecombineerde kracht van onze verhuurbedrijven en machines. Wij geloven persoonlijk in het ontwikkelingsproject van Kiloutou op de Duitse markt en zijn erg blij dat al onze medewerkers er volledig aan kunnen deelnemen. “

Overig nieuws