Riwal stapt over op Shell GTL Fuel

Logo Riwal

Riwal stapt per 1 oktober over op Shell GTL Fuel. Dit initiatief sluit aan bij de strategie van Riwal om de volgende stap te maken naar een duurzamere manier van werken (op hoogte).

Shell GTL Fuel (gas-to-liquids) wordt gemaakt van aardgas en verbrandt daardoor schoner dan conventionele diesel uit aardolie. Dat levert een reductie op van de uitstoot van fijnstof, zwavel en stikstofoxiden. De brandstof is bovendien geurloos, stiller en biologisch afbreekbaar.

Met Shell GTL Fuel werkt Riwal aan een verbetering van lokale luchtkwaliteit en het welzijn van werknemers en hun werkomgeving. Vanaf oktober zal Riwal in samenwerking met Shell alle diesel aangedreven materieel voorzien van deze alternatieve brandstof. Naast de bestaande duurzame oplossingen in de vloot, zoals het 100% elektrisch en hybride aangedreven materieel, wil Riwal alle machines milieuvriendelijker maken en beschikt zij vanaf heden over een nog ‘groenere’ verhuurvloot. Om diesel aangedreven materieel duurzamer te maken, is gezocht naar een schonere brandstof, waarbij minder sprake is van lokale uitstoot van emissies. Hierbij kwam Shell GTL Fuel als beste uit de test. De testen tonen aan dat de lokale uitstoot en zwarte rook duidelijk onder de wettelijk voorgeschreven waarden komen.

Als extra service kan Riwal in samenwerking met Shell deze alternatieve brandstof ook aanbieden op locatie. Zo biedt zij haar klanten de mogelijkheid om werknemers te voorzien van een verbeterde en schonere werkomgeving. Johan van Klinken, Country Manager Riwal Benelux, licht toe: “Met deze alternatieve brandstof neemt Riwal haar verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een verbetering van de lokale luchtkwaliteit. Wij geloven in dit product en willen al onze klanten hiervan laten profiteren. Ons uiteindelijke doel is om de ‘groenste’ verhuurvloot van Nederland aan onze klanten aan te bieden.”

“Wij zijn erg trots op de samenwerking met Riwal en hun duurzamere stap naar Shell GTL Fuel”, aldus Martijn van Winsen, Account Manager Shell Fleet Solutions.

Overig nieuws