Speedy neemt Lifterz over

UK verhuurbedrijf Speedy heeft Lifterz, aanbieder van hoogwerkeroplossingen, overgenomen in een deal die het bedrijf waardeert op £ 21,5 miljoen.

Lifterz uit Yorkshire is eigendom van en wordt beheerd door de familie Bowers en heeft een vloot van ongeveer 1.300 hoogwerkers die opereren vanuit vier locaties – Ossett, Haydock, Daventry en Bathgate – met 90 werknemers. De inkomsten voor het jaar tot het einde van januari bedroegen £ 15,2 miljoen met een EBITDA van £ 3,3 miljoen. Bruto activa bedragen £ 17,2 miljoen.

Speedy betaalt £ 9,6 miljoen in contanten en neemt £ 11,9 miljoen aan schulden aan, die bij voltooiing van de overname zijn voldaan. De Bowers zullen aan boord blijven om het bedrijf te besturen, waarbij Malcolm Bowers een parttime rol vervult. In een verklaring van Speedy staat: “De overname vormt een aanvulling op Speedy’s eerdere acquisities met betrekking tot hoogwerkermaterieel en creëert een uitgebreide nationale aanwezigheid, waardoor het bedrijf klanten nationaal kan bedienen met grotere specialistische apparatuur.”

Dit is de derde specialist op het gebied van hoogwerkers die Speedy sinds november 2017 heeft verworven sinds de overnames van Prolift Access en Platform Sales & Hire. De toevoeging van Lifterz zal de Speedy vloot naar ongeveer 7500 eenheden brengen waardoor het één van de grootste hoogwerkerverhuurders wordt van het Verenigd Koninkrijk.

Overig nieuws