CEO United Rentals stelt leadership-team samen

United Rentals Logo

Matthew Flannery, president en CEO van United Rentals, heeft zijn executive leadership-team benoemd.

Paul McDonnell is aangesteld als chief commercial officer en Dale Asplund is gepromoveerd tot chief operating officer.

McDonnell zal de gespecialiseerde verhuuractiviteiten van het bedrijf leiden in binnen- en buitenland, met bedrijfsbrede verantwoordelijkheid voor verkoop, marketing en digitale handel. McDonnell is bij het bedrijf sinds 1999, toen hij betrokken was bij districtsbeheer na zijn benoeming tot vice-president van de regio. In 2008 werd hij benoemd tot Senior Vice President, Speciality Operations en hield hij toezicht op de strategische uitbreiding van het bedrijf naar meer dan 340 locaties. Meest recentelijk was hij uitvoerend vice-president voor verkoop en gespecialiseerde operaties.

Asplund zal het algemene verhuursegment van het bedrijf leiden. Daarnaast zal hij leiding blijven geven aan de functionele organisaties van het bedrijf voor informatietechnologie, bedrijfsvlootbeheer en inkoop. Asplund heeft seniorfuncties bekleed bij United Rentals sinds hij in 1998 bij het bedrijf kwam, waaronder leiderschapsrollen in supply chain-activiteiten, fleetmanagement, shared services en integratie van overnames. Meest recentelijk was hij uitvoerend vice-president zakelijke diensten en chief information officer.

Ook in het executive leadership-team blijven Craig Pintoff, chief administrative en legal officer en Jessica Graziano, chief financial officer.

Michael Kneeland beëindigde zijn 10-jarige ambtstermijn als CEO op 8 mei, toen hij werd vervangen door Flannery. Kneeland blijft bij United als niet-uitvoerend voorzitter. Kneeland had 20 jaar bij United gewerkt, de laatste 10 als CEO en stond aan het roer tijdens een periode van opmerkelijke groei. Sinds 2009 is het bijna in omvang verdubbeld en heeft het momenteel 1.200 locaties met 18.800 werknemers en een jaaromzet van meer dan 7,8 miljard dollar.

“Ons bedrijf heeft de afgelopen twintig jaar geprofiteerd van doorgewinterde leiders zoals Paul en Dale,” zei Flannery. “Hun nieuwe rollen onderstrepen de kracht die we hebben binnen United Rentals, evenals de continuïteit die we hebben bereikt met ons successieplan. Ik kijk uit naar de samenwerking met ons executive team en de raad van bestuur – en vooral met onze medewerkers – terwijl we het volgende hoofdstuk van onze groei schrijven.”

Overig nieuws