Lancering nieuwe Chinese hoogwerkerfabrikant Fronteq

Fronteq, een nieuwe Chinese producent van hoogwerkerapparatuur, is opgericht door Eurocrane, een specialist in kranen, en is van plan om in oktober met maximaal 10 modellen te exposeren bij APEX Asia.

Fronteq neemt dezelfde naam aan als de holding van Eurocrane en werd eind vorig jaar ingewijd. Het begon in maart met het inzetten van personeel en heeft nu een 15-koppige onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. Een managing director staat op het punt om te worden benoemd. Het bedrijf maakt ook gebruik van middelen van Eurocrane, dat ook in China is gevestigd.

Twee van de belangrijkste leden, Rose Chen, de directeur bedrijfsvoering van AWP en de heer Lu, R & D-manager, waren hiervoor werkzaam bij Genie. Lu verbleef ook twee jaar bij de hoogwerkerafdeling van de Chinese fabrikant LGMG.

Het Fronteq-team, vlnr: Tracy Gu, manager branding; De heer Lu, R & D-manager en Rose Chen, operationeel directeur.

Terwijl de divisie nog in de kinderschoenen staat, heeft deze een reeks schaarhoogwerkers. Inbegrepen zijn modellen van 10 en 12 meter, terwijl prototypes van 4 en 6 meter in ontwikkeling zijn. Een 14m-versie is ook in de planning. Het bedrijf zal zich dan richten op knikarmhoogwerkers, met een hoogte van 18 meter om mee te beginnen.

Eurocrane heeft 26 service-depots in heel China. Het begon in 2002 als een distributeur voor het in Frankrijk gevestigde Verlinde. Van daaruit richtte het in 2007 zijn eigen fabriek op in Shanghai en werd het een apart bedrijf. Vorig jaar kocht het Voith, gevestigd in Oostenrijk en nu van plan uit te breiden naar Rusland en Noord-Amerika.

De productie van schaarhoogwerkers start in augustus van dit jaar en er zijn ambities om tot 5.000 machines per jaar te produceren over drie jaar en 10.000 eenheden in vijf jaar. Het bedrijf zei dat het al orders heeft van zijn Eurocrane-klanten om het onderhoud van zijn apparatuur te verzorgen.

Op de APEX Asia-beurs, die plaatsvindt op 23-26 oktober in Shanghai, zegt het bedrijf 10 modellen te presenteren die variëren van hoogten van 4 tot 14 meter.

Overig nieuws