Bouw nieuwe Manitou fabriek van start

Michel Denis en Jacqueline Himsworth legden de eerste steen op de nieuwe site
ValentijnValentijn

De bouw van de nieuwe productiefaciliteit voor hoogwerkers van Manitou in Candé, West-Frankrijk, is nu begonnen.

Het traditionele leggen van de eerste steen werd uitgevoerd door CEO Michel Denis en voorzitter Jacqueline Himsworth met een aantal lokale hoogwaardigheidsbekleders aanwezig. De nieuwe faciliteit bevindt zich op drie kilometer van de bestaande locatie van Manitou in Candé. De faciliteit zal een aanzienlijke productiecapaciteit toevoegen om de toegenomen vraag in Europa en met name de Verenigde Staten te dekken, na de lancering van het Manitou-assortiment hoogwerkers eind vorig jaar.

Het bedrijf bouwt momenteel enkele van zijn hoogwerkers bij de andere fabrieken, zoals de Ancenis-verreikerfabriek en kondigde de nieuwe fabriek aan in het vierde kwartaal ter voorbereiding op de lancering.

Candé operations director Sylvain André zei: “De markt voor hoogwerkers vormt een belangrijke hefboom voor groei voor de groep naarmate meer verhuurbedrijven de toegangsmarkt betreden. Deze investering zal ons voorzien van een moderne fabriek gewijd aan ruwterrein hoogwerkers, terwijl de bestaande site zich zal richten op industriële platforms. Dankzij de locatie kunnen we onze ervaren medewerkers behouden die allemaal in de regio zijn gevestigd.”

Overig nieuws