Liebherrs voor Hennemann

(L-R) Burkhard Berndt van Liebherr, met Tino Petzold, Fabian Plaschtokat, Steffen Bautz, Andreas Eidner en Peter Hennemann van Hennemann Holzbau
ValentijnValentijn

Het Duitse verhuurbedrijf Hennemann Holzbau heeft twee Liebherr All Terrain-kranen in ontvangst genomen, een LTM 1030-2.1 van 30 ton en een LTM 1070-4.2 van 70 ton.

De LTM 1030-2.1 met twee assen heeft een hoofdmast van 30 meter plus een verlenging van 15 meter en vervangt een oudere LTM 1030. De LTM 1070-4.2 met vier assen heeft een hoofdmast van 50 meter en beschikt over een 9,5 tot 16 meter tweevoudige inklapbare uitbreiding, en vervangt een LTM 1060/2 All Terrain-kraan. Beide kranen zijn besteld met afstandsbedieningen.

Eigenaar Peter Hennemann zei: “De aanschaf van vervangingen voor de twee kranen, die ruim 10 jaar oud zijn, is een belangrijke stap voor ons omdat we ons goed voorbereiden op de toekomst. We gebruiken onze kranen bijna uitsluitend voor onze eigen houtbouwprojecten. Het grootste deel van ons kraanwerk ligt in het bereik van 60 tot 70 ton. Overal in Duitsland hebben we bestellingen voor winkelcentra en logistieke hallen, waarin gelamineerd hout tot een lengte van 40 meter en een gewicht tot 10 ton moet worden geïnstalleerd. De Liebherr-kranen met een aslast van 10 ton bieden ons de flexibiliteit die we op dit gebied nodig hebben.”

Overig nieuws