CE-certificeringsbedrijven fuseren

Kantoor en schoolKantoor en school

De in het VK gevestigde instantie Powered Access Certification (PAC) is gefuseerd met de Britse vestiging van Amtri Veritas om Kuiper Certificering te vormen die in Apeldoorn, Nederland zal worden gevestigd.

De fusie werd gestimuleerd door het naderende vertrek van het VK uit de Europese Unie en werd geleid door Amtri Veritas directeur Eline Beun, die wordt vergezeld door drie PAC technische officieren, Peter Reed, Darren Gibson en David Johns, om een ​​volledige service te blijven bieden aan hun klanten. Na 19 jaar bij het bedrijf, heeft PAC technisch directeur Tim Watson zijn pensioen aangekondigd na gezondheidscomplicaties, maar zal doorgaan als technisch consultant bij de Construction Plant-Hire Association (CPA).

Door de twee aangemelde instanties in het Verenigd Koninkrijk samen te voegen tot een Nederlandse vestiging, zegt Kuiper dat het CE-typegoedkeuringen van certificering binnen de EU zal kunnen aanbieden, en alle andere diensten die de twee bedrijven leveren, inclusief de lopende technische dossiers.

PAC-directeur Paul Adorian zei: “Sprekend namens mijn vrouw, Ruth, onze voorzitter, en mijzelf, zijn we verheugd dat we een prachtige oplossing hebben kunnen vinden voor de problemen die voor de aangemelde instanties in het VK zijn ontstaan ​​door het besluit van het VK om de EU te verlaten.”

“Gezien het feit dat Ruth al 12 jaar lijdt aan motorneuronziekte en net haar 87e verjaardag heeft gevierd, en ik mijn 84e jaar heb bereikt – waarvan 54 in de hoogwerkerindustrie zijn doorgebracht – zijn we allebei van plan ervoor te zorgen deze nieuwe joint venture succesvol te maken alvorens onze werklast in deze opwindende industrie te verminderen. We willen allebei onze dank uitspreken aan onze vele klanten die zo lang bij ons zijn gebleven en van deze gelegenheid gebruik maken om Eline alle mogelijke succes te wensen met de nieuwe onderneming waarvan wij zeker zijn dat deze een succesvolle afsluiting van een periode van onzekerheid zal verzekeren.”

Overig nieuws