Allen ‘Al’ T. Havlin 1945 – 2020

We hebben het trieste nieuws ontvangen dat voormalige eigenaar van Snorkel, Al Havlin, in het weekend is overleden. Hij is 74 jaar geworden.

Havlin was chief executive en mede-eigenaar van Fluid Tech, een leverancier van componenten aan Snorkel, Altec en Terex Cranes, toen hij de fabrikant van hoogwerkers verwierf in samenwerking met andere lokale investeerders in Kansas City die Elwood Holdings vormden.

Havlin slaagde er in 2002 in om eigenaar Omniquip – onderdeel van Textron – over te halen om de Snorkel fabrieken in Elwood en St Joseph aan hem en zijn partners te verkopen tegen een redelijke prijs en nam het eind 2002 over. De nieuwe eigenaren herstartten de productielijnen begin 2003 en rekruteerden Frank Scarborough als president. Havlin bouwde het Snorkel-bedrijf weer op en verkocht het medio 2007 aan Tanfield. Tanfield fuseerde het met UpRight en wist het na enkele jaren van wanbeheer in 2013 te verkopen aan Don Ahern.

Al Havlin bleef geïnteresseerd in de hoogwerkerbranche lang nadat hij Snorkel had verkocht en was een regelmatige bezoeker van de ARA Rental-show. Hij vierde de overname van het bedrijf door Don Ahern in 2013, waardoor het bedrijf voor de tweede keer effectief werd gered.

Overig nieuws