Nieuwe 70 meter compacte Ruthmann

Nieuwe 70 meter compacte Ruthmann
Kantoor en schoolKantoor en school

Ruthmann heeft een nieuw 70 meter autohoogwerker gelanceerd, de T 700 HF, met een reikwijdte tot 41 meter op een chassis met een totale lengte van iets minder dan 12 meter.

Gebaseerd op de 65 meter T 650 HF heeft de nieuwe machine een langere driedelige 24,6 meter hoge giek en een 1,7 meter hoger draaipunt met de vijfdelige hoofdgiek dankzij een verhoging van de maximale giekhoek tot 83 graden, die ook het voordeel biedt van een grotere up & over hoogte. De nieuwe machine is ook uitgerust met Ruthmann’s twee meter highflex ‘RĂ¼ssel’ knikarm met 220 graden articulatie en kan tot 17 meter onder grondniveau reiken.

De maximale capaciteit is 600 kg in een werkbak van 3,82 meter bij 970 mm, die 440 graden platformrotatie biedt. De werkbak kan ook worden voorzien van een verwarmde vloer, een materiaallier of een verplaatsbare klapstoel.

De T 700 HF kan worden gemonteerd op verschillende vierassige chassis met een bruto voertuiggewicht van 32 of 36 ton, inclusief Scania, Volvo of MAN met 8 x 2 of 8 x 4 aandrijvingenconfiguraties

Het nieuwe DRS – Dynamic Reach System – is een andere optie waarvan het bedrijf denkt dat het populair zal zijn, aangezien het de reikwijdte onder verschillende bedrijfsomstandigheden optimaliseert en dus het maximale uit de machine haalt voor omstandigheden bij elke klus. Deze omvatten voorinstellingen voor locaties met een laag draagvermogen op de grond of voor werken bij hoge windsnelheden.

De eerste unit is verkocht aan Felbermayr, een Oostenrijks verhuurbedrijf.

Overig nieuws