Speedy sluit 13 depots

Hoewel de inkomsten van Speedy Hire de afgelopen maanden zijn gestegen als gevolg van toenemende klantenactiviteit, heeft het Britse verhuurbedrijf 13 van zijn depots permanent gesloten.

Het totale netwerk is meer dan 200 locaties – en zal het andere consolideren tot grotere locaties. Het personeelsbestand is sinds eind maart van dit jaar met 7% afgenomen.

In een recente handelsupdate meldde het bedrijf dat de groepsomzet voor het jaar tot nu toe ongeveer 23% lager is dan vorig jaar. Begin september waren de huuropbrengsten circa 8% lager dan in dezelfde korte periode in 2019.

Volgens Speedy zijn de bezettingsgraden gedurende het eerste halfjaar gestaag verbeterd doordat het activiteitsniveau is gestegen en de kapitaaluitgaven zijn verminderd. Op 4 september bedroeg de bezettingsgraad in het VK en Ierland 52,9%, vergeleken met 54,6% in 2019.

Als reactie op deze verbeteringen heeft Speedy zijn belofte van levering binnen vier uur in het VK en Ierland opnieuw gelanceerd.

Toen de Covid-19-pandemie opkwam, ondernam Speedy maatregelen om de overheadkosten te beheersen. Dit omvatte het verlof van de helft van haar medewerkers. Op 31 augustus waren er nog ongeveer 200 werknemers op verlof, goed voor ongeveer 6% van het personeelsbestand van Speedy. Het bedrijf verwacht niet dat er na 30 september nog personeel op verlof zal blijven.

Het personeelsbestand bedroeg op 31 augustus 3.222, 7% minder dan de 3.464 werknemers op 31 maart 2020. In september liepen nog eens 50 werknemers het risico van ontslag.

Russell Down, Chief Executive van Speedy, zei: “We zijn verheugd te kunnen melden dat we de afgelopen maanden een voortdurend herstel in de handel hebben gezien nu klanten weer aan het werk zijn. De beslissende maatregelen die we hebben genomen tijdens de pandemie om de veerkracht van ons bedrijf en de kracht van onze balans te vergroten, zorgen ervoor dat we goed geplaatst zijn om op verbeterende trends te reageren en onze strategische doelstellingen na te streven.”

Overig nieuws