Equippo Auction biedt geld-terug-garantie

Het terrein van Equippo

De in Zwitserland gevestigde start-up Equippo Auction voor zwaar materieel, opgericht in 2014, heeft een online veilingformaat gelanceerd dat een 100% geld-terug-garantie biedt, waardoor een volledige terugbetaling mogelijk is, ongeacht de reden.

Deze garantie zou de verkoop van gebruikte bouwmachines democratiseren door het risico van kopen weg te nemen. Equippo verkoopt virtuele kavels vanuit het pand van de verkoper en op twee eigen fysieke locaties, in de haven van Zeebrugge, België, en in Domazan, Frankrijk.

Het bedrijf zei dat het online formaat bijzonder relevant is in de huidige omstandigheden waarin de pandemie fysiek contact beperkt. Equippo inspecteert de machines en voorziet bieders van rapporten, foto’s, video’s en functionaliteitstests. Het biedt ook een transportservice aan zijn kopers. Er is een bezorgkostencalculator die zich tijdens de veiling aanpast, zodat de bieder de volledige prijs van de transactie kent.

Nadat een koper een bod heeft gewonnen, krijgt hij een testperiode van 5 dagen of 25 uur aangeboden waarin hij na oplevering de nieuwe machine op de werf kan bedienen. Als de klant niet helemaal tevreden is, biedt Equippo een volledige terugbetaling, ongeacht de reden.

Voor verkopers biedt het platform gratis vermeldingen en geeft het toegang tot een internationaal publiek. Verkopers hebben de keuze tussen prijscontrole en veilingen zonder voorbehoud. Ze kunnen de werven van Equippo ook gratis gebruiken of verkopen vanaf hun eigen site.

Equippo heeft een pan-Europese veiling van zwaar materieel gepland op 28 oktober 2020.

Overig nieuws