Snorkel en Upright lossen geschil op

Snorkel en Instant Upright hebben gezamenlijk aangekondigd dat ze hun geschil over het merk Upright hebben opgelost.

Het volgt op de actie van Snorkel Europe tegen het in Ierland gevestigde Instant Upright, gehoord in het Ierse Hooggerechtshof, als reactie op de lancering van een reeks elektrische schaarhoogwerkers door het bedrijf onder de naam Instant Upright.

In 2006 verwierf Tanfield de hoogwerkerafdeling van Instant Upright, waarbij Upright zijn torenproducten vasthield. Tanfield kocht vervolgens Snorkel, waarna het besloot de twee fabrikanten samen te voegen onder de enkele merknaam Snorkel. (Snorkel is nu voor het grootste deel in handen van de Ahern-groep, die een aandeel van 51% in het bedrijf heeft).

Het meningsverschil ging over het gebruik van de naam Instant Upright en het merk dat Upright gebruikte op zijn nieuwe elektrisch aangedreven schaarhoogwerkers, net als bij zijn al lang bestaande assortiment aluminium torens.

In de verklaring zeiden de bedrijven: “Snorkel Europe Limited (Snorkel) en Instant Upright Limited (Instant Upright) zijn verheugd om gezamenlijk de oplossing van het geschil tussen hen aan te kondigen. Terwijl Instant Upright de eigenaar is van het UpRight-handelsmerk, behoudt Snorkel Europe het exclusieve recht op het UpRight-merk op de markt voor hoogwerkers.

Hoewel de exacte voorwaarden van de resolutie vertrouwelijk zijn, bevestigen de partijen dat hiermee een einde komt aan het lopende juridische geschil voor het Ierse Hooggerechtshof.

Overig nieuws