Vijf doden bij kraanongeluk

Vijf bouwvakkers zijn om het leven gekomen en twee anderen raakten gewond toen een giek van een rupskraan bezweek tijdens het optillen van een 30 meter lang ‘skelet’ voor de funderingsbalk van een nieuwe viaductweg in de buitenwijk Ecatepec van Mexico-Stad.

De verouderde rupskraan met traliegiek was bezig met het hijsen van de wapening op de plaats van een verhoogde weg naar de nieuwe Felipe Angeles International Airport, die momenteel in aanbouw is op de oude militaire basis Santa Lucia in de gemeente Ecatepec de Morelos.

De kraan

De vijf mannen leidden, zo is ons verteld, de lange constructie toen de giek van de kraan het begaf en bovenop hen neerkwam. Naar verluidt waren ze op slag dood. De autoriteiten hebben het al toegeschreven aan overbelasting,

Bron

Overig nieuws