BrandSafway neemt Duits steigerbedrijf over

BrandSafway, eigenaar van Lyndon SGB, Hydro Mobile mastklimmers en Hünnebeck-steiger, heeft het Duitse steigerbedrijf Gerüstbau Muehlhan overgenomen om zijn steiger- en toegangsactiviteiten op de Duitse markt uit te breiden.

Gerüstbau Muehlhan is gespecialiseerd in geavanceerde steigeroplossingen en werkt vanuit drie locaties in Noord-Duitsland: Hamburg, Bremerhaven en Brunsbüttel. Het bedrijf zal naar verwachting goed passen bij de bestaande steiger- en bekistingsactiviteiten van de groep in Hünnebeck in het land.

Gabriel McCabe, president van BrandSafway’s International Division zei: “Gerüstbau Muehlhan is een geweldige aanvulling op ons bedrijf. Haar bewezen expertise en nadruk op uitmuntendheid in klantenservice, samen met haar sterke reputatie op het gebied van veiligheid, zullen onze marktpositie in Duitsland verder versterken. Het is ook een stap in de richting van diversificatie en uitbreiding naar andere eindmarkten in de commerciële, hernieuwbare energie- en scheepsbouwsectoren.”

Martin Hemberger, vice-president van Forming & Shoring International, voegde toe: “Zowel de klanten van Gerüstbau Muehlhan als van BrandSafway zullen profiteren van deze overname. Samen kunnen we een nog breder scala aan op maat gemaakte en zeer efficiënte steigerdiensten aanbieden aan een groter klantenbestand.”

Malte Herrmann, een van de twee directeuren bij Gerüstbau Muehlhan, zei: “We zijn erg blij dat we nu deel uitmaken van BrandSafway. Deze overname biedt zeer aantrekkelijke kansen voor onze klanten en medewerkers.” Co-managing director Gunnar Freier voegde toe: “Hoewel we onze expertise en knowhow naar BrandSafway brengen, kunnen onze klanten en medewerkers profiteren van de wereldwijde capaciteiten en middelen die BrandSafway biedt.”

Overig nieuws