Eerste Liebherr rupskraan in Colombia

(L-R) Felix Mussotter van Liebherr met Fernando Montejo van Transportes Montejo en Julio Fuentes van Liebherr Colombia

Het Colombiaanse kraanverhuur- en transportbedrijf Transportes Montejo heeft de eerste nieuwe Liebherr-rupskraan in ontvangst genomen die in het land is verkocht, het gaat om de 600 ton LR 1600/2-W smalspoorrupskraan.

De LR 1600/2-W is speciaal ontworpen met het oog op windmolenparken met zijn smalle spoorconfiguratie en een totale breedte van slechts 5,8 meter. Hij kan ook rijden met een hoofdmast van maximaal 108 meter en een vaste jib van 12 meter. Grote kruisvormige uitzwaaiende stempels, die aan de voor- en achterkant van de kraan zijn geplaatst, kunnen worden gebruikt om de stabiliteit van de kraan te verbeteren indien nodig.

Bedrijfseigenaar Fernando Monetjo zei: “We hadden een kraan nodig voor gebruik bij windparken en de LR 1600/2-W is daar ideaal voor. Het verplaatsen van de kraan op zijn smalspoor uitrusting is een enorm voordeel op smalle wegen en routes. De vraag is groot omdat ons land een aantal windenergieprojecten wil uitvoeren. De LR 1600/2-W is geschikt voor een enorm scala aan werkzaamheden en levert een indrukwekkend hefvermogen. Liebherr kon ons ook een ongelooflijk korte doorlooptijd bieden.”

Overig nieuws