£ 12m investering voor AFI

De Britse verhuurgroep AFI is begonnen met het in ontvangst nemen van meer dan 300 hoogwerkers in een bestelling ter waarde van £ 12 miljoen.

De opdracht omvat meer dan 200 Skyjack en 50 Dingli schaarhoogwerkers plus 50 Niftylift hoogwerkers. Het omvat ook een aanzienlijk aantal Haulotte-platforms, een aantal nieuwe modellen voor de ‘Super-Set’-reeks van het bedrijf met werkhoogten van 20 tot 58 meter en de eerste Aspen-inspectie-eenheid onder de brug in het VK.

Als onderdeel van een vlootvernieuwings- en uitbreidingsprogramma, zegt het bedrijf dat ten minste 70 procent van de eenheden elektrisch of hybride zal zijn. De eerste paar eenheden zijn al gearriveerd en de leveringen van de rest zullen naar verwachting duren tot april volgend jaar.

Nick Higgins, Chief Operating Officer van AFI, zei: “Deze nieuwste investering stelt ons in staat om de capaciteit van de volledige verhuurvloot van hoogwerkers uit te breiden en een divers en efficiënt aanbod te bieden om aan de vraag te voldoen, aangezien meer klanten ernaar streven om duurzaamheidsdoelstellingen in de toeleveringsketens te halen. Meer dan 70 procent van de geplaatste bestellingen betreft elektrische of hybride machines met lage emissies, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op locaties met beperkte toegang, in lage-emissiezones, gespecialiseerde toepassingen en binnenwerk.”

Overig nieuws