Tadano stopt deel productie

Tadano logo

Tadano zal volgende maand de productie in een aantal fabrieken in Japan stopzetten.

Dit is vanwege “onderbrekingen in de levering van bepaalde onderdelen van bepaalde leveranciers als gevolg van het halfgeleidertekort dat sinds vorig jaar aanhoudt, de Russische militaire invasie van Oekraïne en de toeleveringsketen gevolgen van de aanhoudende coronavirusvergrendelingen in China.”

De Kozai- en Shido-fabrieken in Kagawa die Rough Terrain-, All Terrain- en vrachtwagenkranen bouwen, zullen beide de productie opschorten van 9 mei tot 13 mei. Het besluit volgt op enkele lijnsluitingen in de twee fabrieken van Tadano in Duitsland sinds 12 april, met mogelijke verdere verstoring in mei. Het bedrijf onderzoekt mogelijke gevolgen voor de financiële resultaten.

Het nieuws werd vorige week bekend en volgt op een verklaring over de situatie in Oekraïne die eind maart naar buiten werd gebracht:

De Tadano Group maakt zich grote zorgen over de situatie in Oekraïne en hoopt ten zeerste dat deze snel en vreedzaam zal worden opgelost. Hierbij informeren wij onze stakeholders over het huidige beleid van de Tadano Group met betrekking tot transacties met Rusland en andere landen, evenals de verwachte zakelijke impact.

  1. Huidig ​​beleid:
    Met ingang van 4 maart 2022 heeft de Tadano Group de verzending van producten en onderdelen naar Rusland, Wit-Rusland en de zelfverklaarde “Volksrepubliek Donetsk” en “Volksrepubliek Loehansk” opgeschort.
  2. Huidige verwachte impact op het bedrijfsleven:
    De verkoop aan de hierboven vermelde landen is goed voor ongeveer 1% van de geconsolideerde netto-omzet van de Tadano Group. Daarom zal de impact op onze geconsolideerde bedrijfsresultaten voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2022 verwaarloosbaar zijn.
    De impact van de langdurige situatie in Oekraïne op onze productieactiviteiten, met name met betrekking tot de toeleveringsketen, blijft onzeker, maar als er enige impact is op de bedrijfsprestaties van de Tadano Group, zullen we de relevante informatie onmiddellijk bekendmaken.”

Overig nieuws