Nationwide onthult ‘veiligheidsgordel’

Nationwide Platforms heeft een nieuwe versie van zijn Harness On-veiligheidsapparaat onthuld.

Harness On is een eenvoudig apparaat dat extra veiligheid biedt door ervoor te zorgen dat het harnas van de operator aan de werkbak is bevestigd. Het bijgewerkte ontwerp werd tijdens de Working at Height-conventie gelanceerd door Nationwide Platforms – het grootste verhuurbedrijf van het VK en onderdeel van de Loxam Group.

De gepatenteerde inductieve ring van het apparaat zorgt voor een volledige verbinding via de karabijnhaak op een harnas, waardoor een elektrische stroom kan vloeien en een hoogwerker wordt ingeschakeld. Zonder dat werkt de machine gewoon niet.

Het betekent nu dat er twee Harness On-apparaten zijn die geschikt zijn voor verschillende instellingen. Zoals Paul Rankin, managing director van Nationwide Platforms, uitlegt, is de vanglijn bij het eerste model verbonden tussen het harnas van de operator en het apparaat zelf, en is het meer geschikt voor een vaste locatietoepassing.

Het tweede Harness On-apparaat, dat net is gelanceerd, is ontworpen voor multifunctionele bouwprojecten waarbij meerdere operators dezelfde hoogwerker gebruiken, die alleen kan worden geactiveerd wanneer de karabijnhaak van het harnas is bevestigd naar de spoelring op de machine. Zodra de verbinding is verbroken, wordt de machine uitgeschakeld.

Beide versies zijn ontworpen in samenwerking met de fabrikant van hoogwerkers Dingli en de in de VS gevestigde ontwikkelingspartner en luchtvaartspecialist Control Dynamics Inc (CDI) van Nationwide Platform.

Rankin beschrijft de tweede Harness On als de ‘veiligheidsgordel’ voor de hoogwerkerwereld en zegt dat het apparaat een gamechanger zal blijken te zijn dankzij de eenvoudige bediening.

Peter Douglas, IPAF CEO en managing directeur, zegt: “Nationwide Platforms staat bekend om zijn nadruk op veiligheid en we zijn verheugd te zien dat ze de grenzen nog verder verleggen om ervoor te zorgen dat werknemers veilig naar huis terugkeren.”

Nationwide is nu bezig om Harness On toe te passen op alle nieuwe Nationwide Platforms hoogwerkers vanaf 2023. “We streven er ook naar om eventuele verplichtingen van klanten na te komen door de bestaande vloot indien nodig aan te passen”, voegt Rankin toe.

Overig nieuws