Zweedse overname voor Loxam

Loxam’s Scandinavische operatie – Ramirent, heeft het Zweedse verhuurbedrijf Jiab Hyrcenter en dochterondernemingen overgenomen van de eigenaren Jiab Fastighets, Kex Invest en Ave Capital Invest.

Jiab, opgericht in 2011, is een belangrijke speler op de huurmarkt van Noord-Zweden en opereert vanuit de basis in Luleå met vier andere locaties in Piteå, Boden, Kiruna en Gällivare, met ongeveer 55 werknemers. De overname versterkt naar eigen zeggen de positie van Loxam/Ramirent in Norrbotten, de noordelijkste regio/provincie van Zweden.

Jiab Hyrcenter-oprichter Johan Isaksson zei: “Deel uitmaken van Ramirent betekent een geweldige kans voor ons bedrijf om grotere uitdagingen aan te gaan. Samen met Ramirent zullen we beschikken over betere middelen, uitgebreide competenties en een groter dienstenaanbod voor onze machines, evenals nieuwe digitale diensten, verhoogde beveiliging en een betere werkomgeving. De bedrijven vullen elkaar goed aan en we geloven sterk in duurzame machineverhuur.”

Ramirent-topman Johan Färm voegde eraan toe: “De transactie maakt deel uit van de strategie van Ramirent om de leidende speler te zijn met lokale wortels in heel Zweden. Door deze overname zal Ramirent profiteren van het sterke lokale anker van Jiab, dat op zijn beurt zal genieten van de steun van de Ramirent- en Loxam-organisaties.”

Overig nieuws