Positieve reacties op Sinoboom’s 53ft Super Deck

De Sinoboom 5389RE met Super Deck met Tim White (L) en Wayne Lawson van Pinnacle Platforms

Sinoboom’s Britse distributeur Pinnacle Platforms heeft in het VK zeer positieve reacties ervaren op de nieuwe 53ft Sinoboom 5389RE Rough Terrain elektrische schaarhoogwerkers, die al units hebben geleverd aan drie gerenommeerde verhuurbedrijven, Quick Reach, Ultimate Access Hire en JMS Powered Access, allemaal uitgerust met 7,4 meter ‘Super Decks’.

De 5389RE heeft een werkhoogte van 18,2 meter, een maximale platformcapaciteit van 680 kg/vier personen, zowel binnen als buiten geschikt. De vierwielaangedreven machine presteert net zo goed als de dieselversies wat betreft snelheden en klimvermogen en is standaard voorzien van nivelleringskrikken met automatische nivellering met een knop. De stroom komt van de in Duitsland gemaakte Hoppecke onderhoudsarme batterij, geoptimaliseerd voor sneller opladen en langere werkcycli.

De nieuwe elektrische machines, die iets meer dan een jaar geleden werden geïntroduceerd, kwamen afgelopen zomer in Europa aan en lijken steeds populairder te worden bij eindgebruikers, net als de grote RT-elektrische apparaten die door andere toonaangevende fabrikanten worden aangeboden.

Rob Dillon, algemeen directeur van Quick Reach, zei: “De nieuwste emissievrije machines voegen extra keuze toe aan ons groeiende assortiment elektrisch aangedreven hoogwerkers. We zijn vooral verheugd dat we een van de eerste huurders zijn die de ‘Super Deck’-configuratie kunnen aanbieden. De feedback op de Sinoboom-producten die we tot nu toe hebben geïntroduceerd, is eersteklas.”

Mede-oprichter van Ultimate Access Hire, Amarpal Gill, zei: “Deze grotere 5389RE-schaarhoogwerkers zijn verkregen uit de vraag die wordt gegenereerd door de bestaande Sinoboom-producten in de vloot. Klanten geven de voorkeur aan de volledig elektrische versie boven het luidruchtigere, duurdere dieselalternatief. Nu de oplaadinfrastructuur op locatie verbetert, zijn ze de ideale oplossing voor stedelijke projecten, wanneer in stadscentra binnen schone luchtzones wordt gewerkt”.

Mark Jackson, algemeen directeur van JMS Powered Access, voegde toe: “Dit is de eerste Sinoboom-machine die we voor de vloot hebben genomen. We werden aangetrokken door het bedieningsgemak, de batterijlading versus looptijd, naast het ‘Super Deck’ en de onmiddellijke beschikbaarheid van het product, dat nu te huur is.”

Tim White, algemeen directeur van Pinnacle Platforms, zei: “We zijn bijzonder verheugd met de reactie op de ‘Super Deck’-uitbreiding op de 5389RE, die zorgt voor een hogere productiviteit terwijl er nu geen uitstoot, bijna geruisloze werking en lagere bedrijfskosten zijn.”

Overig nieuws