Palfinger benoemt COO

Palfinger heeft Alexander Susanek aangesteld als nieuwe chief operating officer.

Hij zal samenwerken met CEO Andreas Klauser en Chief Financial Officer Felix Strohbichler, die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de ‘Strategie 2030’ van het bedrijf. Hij volgt Martin Zehnder op, die vorige maand vertrok nadat hij had besloten zijn contract na bijna 15,5 jaar niet te verlengen.

Susanek komt van BMW waar hij hoofd motoren en elektrische aandrijfeenheden was. Hij was tot eind vorig jaar algemeen directeur van BMW Motor in Steyr, Oostenrijk. Na zijn studie werktuigbouwkunde en industriële techniek begon hij zijn carrière in 2005 bij MAN Truck & Bus en bekleedde een aantal managementfuncties bij het bedrijf in de regio München. In 2011 werd hij aangesteld als fabrieksmanager van de assemblagefabriek voor zware vrachtwagens van het bedrijf in Niepolomice, Polen. In 2014 vertrok hij naar BMW als hoofd prototypebouw in München. Na drie en een half jaar in deze functie werd hij aangesteld als hoofd assemblage in de BMW-fabriek in Regensburg en verhuisde hij in 2020 met BMW Motor naar Steyr, Oostenrijk.

Voorzitter Hubert Palfinger zei: “Met Alexander Susanek als COO stellen we de transformatie van Palfinger tot een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf op lange termijn en duurzaam veilig. Met name zijn uitgebreide ervaring in verschillende operationele gebieden en sleutelposities bij zowel MAN Trucks als de BMW-groep maken hem ideaal voor de functie. Het opdoen van deze kennis en ervaring is een grote aanwinst voor de raad van commissarissen en de onderneming. Ik ben blij hem welkom te heten in de raad van bestuur.”

Susanek voegde toe: “Met zijn Visie en Strategie 2030 is Palfinger uitgerust met een ambitieus antwoord op de uitdagingen van de toekomst. Ik kijk uit naar de kans om samen met mijn collega’s in de raad van bestuur proactief de transformatie en groei van het bedrijf aan te sturen. Samen met het hele Palfinger-team zullen we ons wereldwijde marktleiderschap verder uitbouwen.”

Overig nieuws