Nieuwe volledig elektrische 1,5 ton rupsdrager

De Italiaanse fabrikant van hoogwerkers en rupsbanden, Almac/AlmaCrawler, lanceert volgende week een nieuwe, volledig elektrische, compacte rupsbanddrager – de ML 1.5 FX – op APEX in Maastricht.

De nieuwe machine, die een capaciteit van 1,5 ton heeft, elimineert hydraulische olie en is volgens het bedrijf speciaal ontworpen voor kraanverhuur- en hijsbedrijven voor industriële materiaal- en glasbehandelingsmarkten.

De ML 1.5 FX is voorzien van twee 5,3 kW AC elektrische motoren met directe aandrijving en twee snelheden, die, samen met de andere elektra, waterdicht zijn tot IP67. De transporter heeft een totale breedte van 700 mm, een totale lengte van 1,17 meter met een dekhoogte van 500 mm. Het totale gewicht is 465 kg.

Het transportdek is geheel van stalen traanplaat en kan naar voren worden geschoven om gemakkelijke toegang tot de componenten te bieden. De maximale rijsnelheid is 2,8 km/u met een bodemvrijheid van 40 mm en een hellingshoek van 45 graden.

De stroom wordt geleverd door een onderhoudsvrij AGM-accupakket van 55 Ah, met een geïntegreerde ingebouwde lader die de accu’s in zes uur van leeg naar volledig opgeladen brengt. Een Autec radiografische afstandsbediening is standaard.

Alma Crawler’s nieuwe distributiemanager voor materiaalbehandeling, Karim Sinno, zei: “AlmaCrawler is er trots op de ML 1.5 FX te introduceren, een baanbrekende oplossing die de manier waarop industrieën met materialen omgaan opnieuw zal definiëren. We hebben geavanceerde technologie en gebruikersgericht ontwerp geïntegreerd om een rupsbandtransporter te leveren die de verwachtingen op het gebied van prestaties, efficiëntie en duurzaamheid overtreft. Deze innovatie vertegenwoordigt onze niet-aflatende toewijding om bedrijven te voorzien van geavanceerde oplossingen voor materiaalbehandeling.”

Overig nieuws