Nieuwe CEO voor Terex

Terex-topman John Garrison gaat eind dit jaar met pensioen, hij wordt vervangen door Genie/Terex AWP-president Simon Meester.

Garrison zal gedurende het vierde kwartaal nauw samenwerken met Meester om een naadloze en ordelijke overgang te garanderen. Daarnaast zal hij tot eind juni volgend jaar op adviesbasis beschikbaar blijven. David Sachs, de leidende onafhankelijke bestuurder in het bestuur van Terex, wordt vanaf januari niet-uitvoerend voorzitter.

Simon Meester kwam in 2018 van Eaton bij Genie als vice-president, Global Sales and Marketing Administration. Hij werd gepromoveerd tot Chief Operating Officer voor Genie in 2020 en nam het jaar daarop de titel van president op zich. Hij nam eerder dit jaar de verantwoordelijkheid voor de andere onderdelen van de Terex AWP-activiteiten op zich.

Simon Meester

Garrison zei: “Het leiden van Terex is het hoogtepunt van mijn carrière geweest. Ons succes en onze prestaties zijn ongetwijfeld te danken aan onze toegewijde, betrokken teamleden die elke dag onze Terex Way Values en Zero Harm Safety-cultuur in praktijk brengen. Terex is dat ook.” in een zo sterke positie als het ooit is geweest en nu is het juiste moment om te beginnen met de transitie naar de volgende leider van Terex. Ik heb het voorrecht gehad om een aantal jaren nauw met Simon samen te werken en hij heeft bewezen een mondiale, strategische denker met een natuurlijk vermogen om teams te leiden en resultaten te behalen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de juiste leider is voor Terex, aangezien het bedrijf zich richt op het leveren van langetermijnwaarde voor zijn stakeholders.”

Simon Meester zei: “Ik ben opgewonden en nederig om benoemd te worden tot CEO van Terex. Het is een eer en een voorrecht om onze toegewijde en hardwerkende teamleden te vertegenwoordigen. We bevinden ons in een geweldige positie voor de toekomst gezien onze sterke basis, en ik kijk ernaar uit om nauw met John te blijven samenwerken om een naadloze overgang te garanderen.”

Overig nieuws