Bobcat breidt assortiment roterende verreikers uit

Bobcat heeft 13 nieuwe modellen toegevoegd aan zijn assortiment roterende verreikers voor de Europese, Midden-Oosten en Afrikaanse markten.

De negen Europese modellen, allemaal uitgerust met Stage V-motoren, bieden hefhoogtes variërend van 18 tot 39 meter en hefvermogens variërend van 5 tot 8 ton.

Vier modellen zijn ontworpen voor de markten in het Midden-Oosten en Afrika en omvatten machines die voldoen aan Stage IIIA in het bereik van 18 tot 26 meter met hefvermogens variërend van 5 tot 6 ton.

De modellen van 18 tot 26 meter worden aangedreven door een Deutz-motor, terwijl de modellen met een hoger hefvermogen van 27 tot 39 meter worden aangedreven door Volvo-motoren. Bobcat zei dat dezelfde motorfabrikanten gemeenschappelijk zijn voor zowel de Stage IIIA- als de Stage V-modellen, waardoor “gemakkelijker onderhoud en training” mogelijk zijn.

Alle modellen zijn uitgerust met een gepatenteerde panoramische cabine, die volgens Bobcat “het beste zicht op de markt en een breed scala aan functies” biedt. Kenmerken van de cabine zijn onder meer een volledig gesloten en onder druk staande omgeving, ROPS-certificering (Roll-Over Protective Structures), eenvoudig verstelbare stuurkolom en een volledig verstelbare stoel.

Ondertussen biedt een dashboard met een zeven- of twaalfinch display de machinist de keuze uit drie verschillende weergaven: klassiek real-time lastdiagram; een nieuwe dynamische gieklastgrafiek – die alleen het gebied laat zien waarbinnen de machinist zich veilig met een last kan verplaatsen – en een 360°-weergave van bovenaf.

Andere kenmerken zijn onder meer een LED-lampje achter de bestuurdersstoel en onder de linkerarmsteun, een nieuwe knop op de joystick om de toren uit te lijnen met de toegangsladders en de toevoeging van één ladder (aan de achterkant, rechts) die naar verluidt handig zijn voor servicewerkzaamheden aan de achterkant van de giek.

De lancering van de serie betekent dat Bobcat nu hefhoogtes biedt van 18 tot 32 meter en het bedrijf in staat stelt “een vijfde segment te bestrijken met roterende verreikers van 27, 35 en 39 meter met een zwaarder hefvermogen tot 8 ton.”

Overig nieuws