Eerste Nederlandse XGS70K voor Techno West Services

Het Nederlandse verkoop- en verhuurbedrijf Techno West Services heeft de eerste XCMG XGS70K telescoophoogwerker in Nederland ontvangen.

De XGS70K heeft een uit vijf secties bestaande telescopische giek, met daarbovenop een driedelige jib met 131 graden knikbeweging, wat een werkhoogte oplevert van iets minder dan 70 meter (69,6 meter om precies te zijn) en een maximale reikwijdte van 32,5 meter met 230 kg op het platform. De maximale platformcapaciteit bedraagt 460 kg bij een reikwijdte van 27 meter, terwijl 300 kg mogelijk is op iets minder dan 30 meter.

Techno West Services is gevestigd in Kruiningen en opgericht in 1987 toen Rien Weststrate begon met de handel in vorkheftrucks. In de daaropvolgende 35 jaar bouwden hij en zijn gezin een verkoop- en verhuurbedrijf op, waarbij gaandeweg hoogwerkers en verreikers werden toegevoegd.

Overig nieuws