OSHA begint met de National Safety Stand-Down

In alweer het vijfde jaar moedigt de beweging bedrijven en werknemers aan om tijdens de werkdag te pauzeren voor veiligheidsdiscussies en training voor valpreventie.

Het Amerikaanse Department of Labour’s Occupational Safety and Health Administration (OSHA) heeft zijn vijfde jaarlijkse National Safety Stand-Down gestart om vallen te voorkomen. De beweging vindt plaats van 7 tot 11 mei en moedigt bedrijven aan om met werknemers te praten over veiligheid, training, gevaren en valpreventie.

Doden veroorzaakt door vallen door hoogte blijven een belangrijke doodsoorzaak voor werknemers in de bouwsector, goed voor 370 van de 991 dodelijke ongevallen in de bouw geregistreerd in 2016. De National Safety Stand-Down verhoogt de aandacht voor valgevaar in het hele land in een poging valgevallen en -verwondingen te stoppen, aldus OSHA.

In de afgelopen jaren waren de deelnemers onder meer commerciële bouwbedrijven van alle groottes, woningbouwaannemers, sub- en onafhankelijke aannemers, bouwbedrijven op de snelwegen, algemene werkgevers in de industrie, het Amerikaanse leger, andere overheidsdeelnemers, vakbonden, werkgeversverenigingen, instituten, organisaties voor werknemersbelangen en fabrikanten van veiligheidsapparatuur.

Bedrijven kunnen een Safety Stand-Down uitvoeren door een pauze te nemen om een ​​toolbox of een andere veiligheidsactiviteit te houden, zoals inspecties van veiligheidsapparatuur, het ontwikkelen van reddingsplannen of het bespreken van taakspecifieke gevaren. Managers worden aangemoedigd om op elk gewenst moment tijdens de week een stand-down te plannen dat het beste werkt voor hun werkplek.

Genie, JLG en Skyjack nemen deel

JLG leidt een aantal gesprekken op klantlocaties in het hele land om te bespreken hoe laagdrempelige toegangsproducten, ladder- en steigeralternatieven die een maximale werkhoogte / reikwijdte van 20 voet of minder bieden, bedrijven kunnen helpen de risico’s van vallen te minimaliseren van hoogte.

“Dit is het vierde jaar waarin JLG OSHA ondersteunt om mensen bewust te maken van de risico’s van werken op hoogte. Onderwijs en belangenbehartiging zijn van fundamenteel belang voor het ontwikkelen van een veiligheidscultuur”, zegt Randy Marzicola, directeur – bedrijfsontwikkeling, JLG Industries, Inc. “De nationale veiligheidsstandaard is een gelegenheid voor JLG om de communicatie te verbeteren over het belang van het overwegen van veiligere apparatuuroplossingen en het dragen van de juiste PFPE voor de geselecteerde apparatuur.”

Genie moedigt werkgevers aan om met werknemers en klanten te praten over waarom veiligheid op luchtbanen zo belangrijk is. “Het is ons doel om u te helpen het bewustzijn van valgevaren te vergroten en u te helpen anderen te onderwijzen over veilig werken op hoogte”, aldus het bedrijf.

“Veiligheid is de kern van de activiteiten van Skyjack en onze inspanningen als OEM gaan verder dan alleen ontwerpen en produceren”, zei Brad Boehler, president bij Skyjack. “We hebben bijvoorbeeld een white paper gepubliceerd waarin onze veiligheidsinitiatieven eerder dit jaar worden geschetst en hebben die actief gepromoot via onze interne en externe kanalen.”

Overig nieuws