Terex breidt Chinese faciliteit uit

John Garrison, Terex Chairman en CEO, bij Bauma China 2018.

Terex breidt zijn faciliteit in Changzhou, China, uit met de mogelijkheid om materialen te verwerken en een ‘campussite’ op te zetten.

Eind november zal het bedrijf de 33.0000 vierkante meter grote Changzhou-faciliteit, die momenteel bijna volledig is toegewijd aan hoogwerkerapparatuur, uitbreiden met ruim 9.000 vierkante meter. Terex is in 2008 met de oorspronkelijke site begonnen en in 2011 verder uitgebreid.

Een belangrijk element van de uitbreiding zal zijn om enkele typen hoogwerkers lokaal te produceren. Terex importeert op dit moment telescopen uit de VS voor montage op Chinese hoogwerkers door zijn lokale partner Xuzhou Handler Special Vehicle Company. Het plan is om de productie van telescopen in Changzhou te houden. John Garrison, voorzitter en CEO van Terex Corp, zei dat de onderneming met Xuzhou Handler erg belangrijk was en niet zou veranderen.

Terex en Xuzhou Handler werken samen met China’s twee grootste nutsbedrijven, State Grid en Southern Grid, om ‘live-line’ werkmethoden en apparatuur in China te introduceren. De investering in Changzhou heeft tot doel om een ​​’campus manufacturing’-site voor Terex in China te creëren, gebruikmakend van de lokale technische expertise die in de afgelopen 10 jaar is opgebouwd.

Ondertussen zei Garrison dat de Amerikaanse tarieven ingevoerd op Chinese materialen en componenten de kosten van staal en aluminium aanzienlijk hadden opgedreven. “Het heeft een impact op onze activiteiten en op alle industriële activiteiten in de VS. We moeten een strategie implementeren om die impact aan te pakken, en dat doen we.”

Hij zei dat Terex al een robuuste supply chain had ontwikkeld in China. Het bedrijf heeft ook een Global Strategic Sourcing Initiative geïnitieerd, met als doel de Amerikaanse uitgaven van $ 3,5 miljard aan materialen en componenten te consolideren. China en in China gevestigde leveranciers zullen een belangrijk onderdeel van die strategie zijn.

Terex viert dit jaar een aantal mijlpalen in China. Het opende 30 jaar geleden zijn eerste Chinese kantoor  en het is 20 jaar geleden dat het eerste Terex AWP-kantoor werd opgericht. Het heeft onlangs ook zijn 50.000ste hoogwerker in het land gebouwd. “De toekomst van Terex China is vrij rooskleurig”, aldus Garrison.

Overig nieuws